YES! Ik heb mijn kernwaarden gevonden! Lange tijd heb ik moeite gehad met het benoemen van mijn kernwaarden. Ik vond het dan ook erg moeilijk om te kiezen. Wat dat betreft ben ik een echte weegschaal! Te veel opties en keuzemogelijkheden kunnen er soms toe leiden dat ik ga twijfelen en uiteindelijk geen keuze maak. Zo ook het geval bij het kiezen van mijn kernwaarden.

Kernwaarden

Waarden die representeren waar je voor staat als persoon. Waar je naar streeft als bedrijf zijnde. Ze geven aan waar je in gelooft en waar je prioriteiten liggen en dus wat je belangrijk vindt. 

Al voor het oprichten van Fifamé’s Virtual Desk had ik verschillende (online) trainingen en cursussen gevolgd, waarbij ik mijn kernwaarden moest benoemen.

 

Het kiezen van de juiste kernwaarden vond ik erg belangrijk. Het vertelt jou namelijk waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en of jij en ik op dat vlak een goede match zijn. Nu speelt er wel meer mee in het bepalen of jij en ik een match zijn, maar elkaars kernwaarden waarderen is een goed begin.

Gevolg? Ik liep vast en durfde geen echte keuze te maken, want wat als ik nou de verkeerde kernwaarden koos? Gelukkig realiseer ik me nu dat ik nooit de verkeerde kernwaarden kan kiezen, als het maar bij mij past.

Naarmate de tijd verstreek en ik steeds meer in mijn business werk, ontdek ik steeds meer wat ik belangrijk vind en waar ik naar streef, zowel persoonlijk als business wise.

Ik deel dan ook vol trots mijn kernwaarden met je!

1. Vrijheid

Vrijheid is voor mij erg belangrijk. Het ondernemerschap is een vorm van vrijheid. Ik ben vrij om te werken met wie ik wil, vrij om mijn eigen werktijden te kiezen en vrij om te kiezen waar ik wil werken. Niet alleen dat, maar vrijheid betekent voor mij ook zijn wie ik wil zijn en vrij zijn en mijn eigen pad volgen. Iets dat ondanks mijn oplopende levensjaren Winking Face on WhatsApp 2.19.352 toch nog een quest is.

Maar het is meer dan dat, ik heb altijd het gevoel gehad dat ik me niet wil conformeren aan de standaard of aan de wat anderen willen dat er gebeurt. Ik ben linkshandig, ik hou van het spirituele en ik ben best open-minde. Volgens mijn partner ben ik soms ook erg eigenwijs (I thank my mother). Ik wil gewoon mijn eigen ding kunnen doen.

Bovendien, een wereld waarin iedereen vrij is om te zijn wie ze willen zijn en kunnen doen waar ze gelukkig van worden, is wat mij betreft een mooie wereld. Vrijheid is daar de basis van.

2. Gemak

Gemak als kernwaarde betekent voor mij: niet moeilijk doen als het (uiteindelijk) makkelijker kan. In business zie ik dat bijvoorbeeld als eerst je basis hebben staan, zodat je daarna veel gemakkelijker je dienst of product kan aanbieden, of gebruik maken van verschillende online tools, zodat je processen meer gestroomlijnd zijn of minder handelingen vereisen om tot hetzelfde (of beter) resultaat te komen.

Maar gemak betekent voor mij ook, ervoor zorgen dat anderen het minder moeilijk hebben. Als ik zie dat je ergens vastloopt of te veel op je bord hebt, dan wil ik je daar al snel mee helpen, als het binnen mijn ability is. Daar word ik blij van en dat geeft mij voldoening.

3. Kwaliteit

Kwaliteit leveren vind ik erg belangrijk. Ik streef er dan ook naar om altijd het beste mogelijke resultaat te leveren voor mijn klanten. Niet alleen voor mijn klanten, maar ook privé, als ik bijvoorbeeld een maaltijd kook voor mijn gezin of vrienden of familie, dan doe ik er mijn uiterste best voor om er een heerlijke maaltijd van te maken.

Door het leveren van kwaliteit toon ik niet alleen aan mezelf, maar vooral ook aan de ander dat ik hen waardeer en dat onze relatie belangrijk is voor mij. Ik hoop  namelijk dat als ik zaken doe met een persoon, dat zij mij ook waarderen en ook hun uiterste best doen voor mij.

4. Groei en Ontwikkeling

Ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd en ik geniet er ook super veel van om nieuwe dingen te leren, of opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. Ook door het lezen en beluisteren van boeken blijf ik mezelf ontwikkelen.

Ik kan me voorstellen dat voor veel ondernemers die offline hun business runnen, de online wereld heel overweldigend kan zijn. Ik vind het daarom altijd erg leuk om hen te introduceren met online tools of a new way of working waarmee zij hun werk kunnen verlichten.

Maar groei en ontwikkeling is meer dan alleen maar nieuwe dingen leren. Deze kernwaarde is belangrijk voor mij, omdat ik mezelf ook op persoonlijk en spiritueel vlak blijf ontwikkelen.

Het leven staat niet stil en zoals Abraham Hicks zo mooi zegt ‘Everything in life is energy and energy is always in motion’. We zijn als persoon, bedrijf, en als samenleving constant aan het groeien en aan het ontwikkelen en daaruit ontstaan elke keer weer mooie dingen. Soms met tegenslagen, maar uiteindelijk komt er altijd iets moois uit. Dit is de reden dat de waarde groei en ontwikkeling zo met mij resoneert.

5. Plezier

Tot slot is mijn laatste kernwaarde: het hebben van plezier. Plezier is bij mij het ondergeschoven kindje onder de kernwaarden. Ik weet hoe belangrijk het is om plezier in het leven te hebben en om plezier te hebben in wat je doet. Ik probeer er dan ook steeds bewuster van te zijn welke dingen in mijn leven en in mijn business me plezier geven.

Het klinkt erg cliché, I know.. maar als anderen plezier hebben, dan heb ik dat meestal ook. Ik heb namelijk niet veel nodig om fun te hebben te hebben, zolang de sfeer en de energie goed is, voel ik me fijn. En als ik daaraan kan bijdragen, dan doe ik dat graag.

Dat waren ze! Het voelt goed om mijn kernwaarden te benoemen en deze met jou te delen!

 

Fifames Virtual Desk_kernwaarden

Was het voor jou moeilijk om jouw kernwaarden te kiezen?
Vertel het me in de reacties! Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal en hoe dit zich vertaalt in jouw kernwaarden.

Fifamé's Virtual Desk Bedrijfsscan

In 5 simpele stappen meer overzicht en structuur

Vraag hier jouw Bedrijfsscan aan en creër snel en simpel meer overzicht in je business.

Yes! Je aanvraag is ontvangen.